Een Ferratum minilening

Onze leningen

Ferratum Belgium verstrekt minileningen variërend van 50 € tot 800 €,  terug te betalen binnen een termijn van 7, 21 of 30 dagen. Deze termijn hangt af van het geleende bedrag. Een minilening wordt ook een minikrediet of microkrediet genoemd. Met deze lening kan je dus een klein bedrag voor een korte periode lenen.

Of je in aanmerking komt voor een minikrediet en wat het maximumbedrag is dat je kan lenen hangt af van jouw kredietscore. Deze score wordt berekend op basis van je betaalhistoriek (indien bestaande klant) en de persoonlijke gegevens die je ons hebt verschaft, onder andere je postcode en je leeftijd. Voor meer info, zie wie kan een minilening aanvragen en hoeveel kan ik lenen.

Als nieuwe klant kan je voor je eerste Ferratum minilening maximaal 200 € aanvragen. Het kan zijn dat wij je na onze kredietbeoordeling een lager bedrag aanbieden. Je wordt hiervan altijd via SMS op de hoogte gebracht. De bedragen 600 €, 700 € en 800 € zijn beschikbaar vanaf je vijfde minilening, afhankelijk van je kredietscore en je betaalhistoriek.

Je weet op voorhand wat je betaalt voor je minikrediet, er zijn dus geen verborgen kosten.

Een minilening kan handig zijn wanneer je plots geconfronteerd wordt met onverwachte uitgaven of om een tijdelijk gat in je budget voor een aantal dagen/weken te overbruggen. Of gewoonweg omdat je dat ene koopje of dat feestje niet wilt mislopen! Een minilening kan ook dienen als een voorschot op je salaris, zodat je niet je leven hoeft stop te zetten terwijl je aftelt naar de dag dat je betaald wordt.

Je hoort of leest soms dat een minilening een veel hoger JKP heeft dan wat je ergens anders ziet. Laat dit je niet verwarren of schrik aanjagen. JKP is een jaarlijks kostenpercentage dat de totale kosten van het krediet weergeeft voor een kredietovereenkomst onderworpen aan de Wet van 12 juni 1991 op het consumentenkrediet (hierna genoemd ”Wet Consumentenkrediet”). Aangezien de minilening slechts een kortetermijnlening is van maximaal 30 dagen waarvoor geen interesten worden aangerekend en de kosten lager zijn dan 4,17€ per maand, is de Wet Consumentenkrediet niet van toepassing op de minileningen. Het JKP is bijgevolg niet de goede maatstaf om de kosten van de minilening te evalueren.

Leentabel

Bedrag Termijn Kosten Totaal
50,00 € 7 dagen 1,00 € 51,00 €
100,00 € 7 dagen 1,00 € 101,00 €
150,00 € 21 dagen 3,00 € 153,00 €
200,00 € 21 dagen 3,00 € 203,00 €
300,00 € 21 dagen 3,00 € 303,00 €
400,00 € 21 dagen 3,00 € 403,00 €
500,00 € 21 dagen 3,00 € 503,00 €
600,00 € 30 dagen 4,00 € 604,00 €
700,00 € 30 dagen 4,00 € 704,00 €
800,00 € 30 dagen 4,00 € 804,00€

Optionele kosten

Ferratum biedt een reeks van opties aan, waarbij je uit verschillende mogelijkheden kunt kiezen. Voor sommige keuzes wordt een toeslag gevraagd. Bij Ferratum zijn alle optionele kosten zo opgezet dat onze klanten zelf kunnen kiezen of ze voor een gratis optie gaan of voor een betalende optie. Hoe eenvoudiger de verwerking van de opties die je aanvraagt, hoe goedkoper de kost hieraan verbonden. Hierdoor kan Ferratum kosten besparen en deze besparingen doorvoeren in onze tarieven. Hier vind je een overzicht van deze optionele kosten en tips hoe je deze kunt vermijden:

  1. Identificatie (enkel voor nieuwe klanten)

Elke nieuwe klant moet zich identificeren. Maak het ons en jezelf gemakkelijk en doe dit via je electronische ID kaart. Een simpele kaartlezer hiervoor is verkrijgbaar in de meeste computerwinkels en kost zo'n 15 à 20 EUR. Deze kan je daarna nog gebruiken voor tal van andere zaken, zoals voor je belastingen. Deze optie is volledig gratis!

Wil je toch liever een kopie opsturen? Dan kan je dit doen via E-mail (toeslag 5,00 EUR), via Post (toeslag 7,50 EUR), via Fax (toeslag 10,00 €), of je kan een kopie opladen via onze website (toeslag 2,50 EUR).

  1. Betaalsnelheid

Je kan nu kiezen voor een normale uitbetaling van je minilening (ten laatste binnen 7 werkdagen) of kiezen voor een snelle betaling (zodra je bevestigings-SMS is ontvangen of indien buiten de kantooruren, ten laatste de volgende werkdag). Voor deze laatste optie vragen we een toeslag van 40,00 EUR

  1. Kanaal
Maak het jezelf zo eenvoudig en goedkoop mogelijk en doe je aanvraag via onze Website of via SMS. Deze opties zijn gratis!
 
Het is voortaan ook mogelijk om een aanvraag te doen per E-mail (toeslag 15,00), per Fax (toeslag 20,00 EUR), per Telefoon (toeslag 25,00 EUR) en zoals voorheen Face to Face via een van onze Credit Points (toeslag 10,00 EUR).
 
  1. Facturatie
Help ons ons papierverbruik en onze CO2-uitstoot te verminderen: kies voor een e-mail factuur! Wens je toch een papieren factuur per post te ontvangen? Voor 5,00 € sturen we je eentje op. Voor elke aanvraag geef je opnieuw aan of je een papieren of e-mail factuur wenst

Verantwoord lenen

We pleiten voor verantwoord lenen. Vandaar dat we bijvoorbeeld geen 24u/24 - 7d/7 service aanbieden; we willen dat je aanvraag een weldoordachte beslissing is. Ook kan je per huishouden maar één minilening hebben openstaan. Op die manier willen we het gezamenlijke budget niet overbelasten.

Past een minikrediet wel in je budget? Kan je aan het einde van de looptijd de lening wel terugbetalen? Zoja, blijft er dan nog genoeg geld over voor andere belangrijke zaken? Maak voor jezelf een overzicht van je inkomsten en uitgaven, en als je ziet dat je inclusief de aflossing van jouw minilening rond kunt komen, dan is er geen enkel probleem.

We begrijpen dat onze klanten soms financiële moeilijkheden kunnen ondervinden, en daarom hebben we een team van professionele agenten klaarstaan om je te adviseren wanneer je moeite hebt om de betaaltermijn te halen. Jammer genoeg kan een laattijdige betaling extra kosten met zich meebrengen; hou hier rekening mee alvorens de lening aan te vragen. Kijk onze algemene voorwaarden en de pagina met veelgestelde vragen na voor meer informatie over deze kosten.